Glas in de voedselverwerkende industrie
voorzien van een beschermlaag
We stellen het ons niet graag voor: brood, aardappels of groente waar kleine splinters glas in zitten. We moeten er ook niet aan denken wat de gevolgen zouden kunnen zijn.
Daarom is er een richtlijn van kracht die aangeeft dat in omgevingen waar openlijk voedsel verwerkt wordt en blootgesteld is aan glas, dit glas in het bezit dient te zijn van een (N)EN12600 certificering.
Dit houdt in dat het glas bij breuk geen gevaarlijke glassplinters laat vrijkomen waar personen zich direct of indirect aan kunnen verwonden. Gelaagd glas wordt dan toegepast, omdat dit aan de norm voldoet en een certificering heeft.
Bij een nieuw gebouwbesluit wordt uiteraard hier al rekening mee gehouden en zal automatisch gelaagd glas worden toegepast. Echter, wat als een bestaand
gebouw met standaard glas een andere bestemming krijgt en/of niet voldoet aan de (N)EN 12600 normering?
Vervangen van het glas kost niet alleen geld, maar zal ook een extra aanslag zijn op het milieu; extra energie om nieuw glas te maken, oud glas vernietigen, enz.
Het bestaande glas voorzien van een beschermfolie is dan de oplossing. Speciale raamfolie, met een dikke sterke laag, samen met het glas zorgt ervoor dat deze
combinatie voldoet aan de (N)EN 12600 normering.
Dus minder arbeidsintensief, geen vervangingskosten en dus minder belasting voor het milieu, aangezien het bestaande glas weer gebruikt wordt.
• Bakkerijen
• Slagerijen
• Ramen en glas in keukens
• Vitrines
• Ramen waar achter voedsel verwerkt wordt
INTERESSANT:
________________________________________
Bij raamfolie, ook wel glasfolie of solar windowfilm genoemd, denkt men vaak aan spiegelende folie. Maar dat is verleden tijd.
De raamfolies van tegenwoordig, kunnen dankzij nieuwe technieken, helder blijven en toch veel zonne-energie weren.